Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 23 juni 2024

Låtsas som det regnar

2015-09-08

Bettys förhållande till arbetsmarknaden är en thriller. Men ge upp – icke. Nu har hon pressat in sina balettfötter med halgus valgus och allt i citypums.
Nytt jobb! Igen! Nu på pr-byrån Prime, sekreterare till Stockholms förra kulturråd, Madeleine Sjöstedt. Som blivit seniorkonsult. Ser man på.
Skoskav, men Betty sitter redan på plats och ping, här kommer det mail och samtal. Ett ögonblick, bara, så kopplar jag in till Madeleine, säger Betty förbindligt.
– Ja, hallå? Det är Kungliga Svenska Balettskolan här. Vi behöver rådgivning. Den där hemska lilla gräsliga Danstidningen har publicerat artiklar som INTE hyllar allt vi gör utan bjuder in till diskussion…jodå, vi har fått svara. Skrivit att elever slutar, vilket är sant … men det behöver man väl inte skriva i tidningarna! Inte klaga? Men det är ju alldeles oerhört, oklassiskt, Gustav III vrider sig…kunde vi få ett gott råd?
– Dövörat, föreslår Madeleine. Slå dövörat till, tig ihjäl. Låtsas som det regnar, det har det ju för övrigt gjort hela sommars…Gör som Putin! Lyssna INTE. Håll för öronen, se seriös ut och verka ha koll på läget, och var stendöv!
– Men, det är ju precis vad vi gjort. Dragit in prenumerationerna till våra elever, svarat kränkt men sedan tigit, tigit. Låtsats som det regnar.
– Bra där, säger Madeleine. Fortsätt så. Det finns bitringar på apoteket, det testade jag när min knaspolitik mot fria teatergrupper blev som mest kritiserad. Dövörat! Det kostar på förstås, nattsömnen…bitring! Köp en, det brukar funka…
Samtal väntar…Betty går in på linjen.
– Okej, jag tar det. Är man eftertraktad så är man…Madeleine här, vem talar jag med. Stanna i Sverige? Jamen jag har verkligen inte tänkt flytta, jag kröner min politikerkarriär med att för fet lön lära ut hur man tacklar demokratiskt valda knaspottor…nej, nu blandar ni ihop det hela. Det är en annan Madde ni tänker på, prinsessan…ja, jag håller med. Hon verkar vara gift med en mullig mansgris…mat på bordet? Har väl aldrig hört på maken…Men det är inte jag, jag är Sjöstedt…Nej INTE Jonas som vill avskeda Rut. Jag vet, jag gillar Rut. Men inte Jonas. O’Neill? Skrev inte han pjäser? På Dramaten!
– Betty – hjälp, koppla bort det här. Usch vad folk ringer. Jag tar lunch nu. Mmm, tillbaka vid fyratiden, mycket att nätverka med just nu.
Opris med några gamla folkpartiklar som vill börja jobba här. Janne är på G, platsar inte bland alla nya, riviga tjejer: Birgitta, Annie, Anna, Ebba…fruntimmersvecka hela året.
Kul! Men inte för Janne. Elit-Janne, han kunde kanske konsulat balettskolan…ska tänka på det. Solong!

Betty Bitch

Fler Betty Bitch

Annonser