Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Magiskt tält för de minsta

2015-08-20

Fakta:

Namn: Whaoohw
Koreografi: Regi och koreografi: Soledad Howe, Ulrica Almgård
Musik: Ljud och oljud: Simon Ohlsson
Ensemble: Dans: Soledad Howe
» http://kulturpunkten.nu/arrangorer/under-produktion/

Kultur har även bebisar rätt till, särskilt när det är Kulturkalas i Göteborg. Påpassligt visades under årets upplaga dansföreställningen Whaoohw, som en del i Barnkalaset i Trädgårdsföreningen. Föreställningen hade premiär och kort speltid i vintras och får förhoppningsvis spela mer. Den vänder sig till de allra yngsta, 8-18 månader. Krypande och tultande bjuds de in i en kokong av skira spetsgardiner. En begränsad liten skara, med kända vuxna tätt intill.
Inte bara dynorna och kuddarna i Stina Ringdahls trygghetsskapande scenografi är mjuka, dansaren Soledad Howe är lika avrundad och nära i sitt fysiska tilltal. Ändå bjuder hon på hisnande upplevelser med händer, fötter och ögon till Simon Ohlssons försiktigt varierade ljud. Regin och koreografin, som Ulrica Almgård är delaktig i, låter rörelserna växa och smitta hela kroppen.
En så uppmärksam publik som de här unga – med högst individuella reaktioner – borde vare scenisk aktör önska sig. I spetstältet uppstår stark magi och så småningom tillfälle att själv tumla runt.
Soledad Howe har arbetat med Suzanne Osten i flera vuxenuppsättningar och det är påtagligt att hon lärt sig vikten av att förhålla sig till åskådarnas ögonhöjd. Oavsett ålder. Den som får plats kan känna själv.
Whaoohw spelas härnäst i Kulturhuset Fyren, Kungsbacka, 17 september.

Lis Hellström Sveningson

Fler Recensioner

Annonser