Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 16 januari 2021

Vilken fantastisk burk!

2015-05-25

Fakta:

Namn: Burken
Koreografi: Anna Vnuk
Plats: Zebra dans, 4-6 år
» http://www.zebradans.nu

En alldeles vanlig burk. Två dansare som tillsammans med publiken omsluts av en rundel hängande plastband i vitt-gult-orange. Slutet men öppet ändå. Omslutande är också Mija Folkessons och David Shutricks allsortsmusik kring detta dansade tankedrama.
Anna Vnuk hör till dem som får det kreativa barndanståget att tuffa vidare med lekfullt allvar. Dansarna Mariella Parra, med streetdans i steget, och Åsa Lundvik Gustafson med klassiskt och samtida ut i tåspetsarna, gestaltar inlevelserikt både samhörigheten och slitningarna i leken. Lika härligt som att i bästa samförstånd leka med en burk, lika förfärligt när habegär och maktspråk poppar upp.
När burken väl öppnas är den tom. Men full av fantasi som får dansarna att sväva. Och vi med dem.

Margareta Sörenson

Fler Recensioner

Annonser