Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Skön komedi för bebisar

2015-05-22

Fakta:

Namn: Bebisvecka 20-22 maj med föreställningen Bubbla
Koreografi: Ingrid Olterman
Regissör: Helena Björelius Hjort
Ensemble: Sara Myrberg och Per Dahlström
» http://www.teatertre.se/

För sjunde året sätter Teater Tre upp föreställningen Bubbla för bebisar i sex till 12 månaders ålder. Det är intressant med recensioner av bebisteater, ofta är det som att recensenten fascineras av barnens förmåga till koncentration och kapacitet att följa med i handlingen. Men kanske är det hellre så att det finns ett stort behov av att påvisa att kultur för de allra minsta är legitimt, det är inte utanpåverk och inte heller något som ska fylla föräldrarnas behov.
Bubbla är en sorts skön långsam komedi, som spelar på åldersgruppens lekar av framme-borta, tittut och upprepning. Föreställningen är byggd kring denna upprepningens igenkänning i återkommande moment – i ord, ljud och handlingar. När det blir lite tokigt allt emellanåt markerar skådespelarna detta men låter samtidigt spelet flyta vidare där det tokiga uppmärksammas i förhållande till det korrekta, men undviks att ges en värdering. Skådespelarna för handlingen med ett utsökt kroppsspråk som förstärker och förlänger in i det estetiska uttrycket. Scenografin är en varm röd halvcirkel som omsluter och bjuder in och med en dörr i fonden där vad som helst kan hända. Det gör det också när dörrklockan ringer.
Jag vill igen konstatera att det finns en skillnad mellan den estetiska förmedlingens och vardagens innehåll även för de minsta och att det är en tydlig skillnad i mottagande och förhållningssätt därtill.

Malin Ståhl

Fler Recensioner

Annonser