Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 15 juli 2024

Medaljer och guldregn för danskonstnärer

2015-05-22

Igår delades inte mindre än två gyllene Carina Ari Medaljer ut till förtjänstfulla svenska danskonstnärer och företrädare för helt olika dansformer: Premiärdansösen vid Kungliga baletten Nadja Sellrup och dansaren Karl Dyall, som ursprungligen var B-boy, men numera är showdansare och skådespelare vi Stockholms Stadsteater.
Som vanligt ägde ceremonin rum i Kungliga Operans guldfoajé och inte mindre än 18 unga dansare fick samtidigt sina stipendier för fortsatta studier utomlands. Carina Ari son själv lyckades i sin karriär tack vare lektioner för dåtidens kända koreograf Michail Fokin ville ge andra unga dansare samma fina möjlighet och årets guldregn över stipendiaterna omfattar inte mindre än 900 000 kronor.
Det räcker för sommarkurser för tio stipendiater och helårsstudier vid vid välmeriterade skolor i Europa och Canada för åtta dansare.

Arton unga dansare erhåller Carina Ari stipendier till fördjupade studier i dans till en sammanlagd summa på drygt 900 000 kr. Tio får stipendier för sommarkurser och åtta för helårsstudier vid välmeriterade skolor i Europa och Kanada.
Samtliga stipendiater heter i bokstavsordning: Christopher-Robin Andreasson, Emma Bergqvist, Sinead Brodd, Jonatan Davidsson, Anika Edström Kawaji, David Ekman, Lovisa Enholm, Eldrid Etherton Friberg, Evgeniya Victory Gonzalez, Josefine Hedman, Eva Lena Holland-Nell, Ninos Josef, Imogen Moss, Björn Nilsson, Erik Rudqvist, Adam Seid Tahir, Anton Valdbauer, Ksenia Zvereva.
Samtidigt fick även Kungliga Balettens Hugo Therkelson årets Christer Holgersson stipendium (till minne av den Malmö och Göteborgsbaserade premiärdansören. Stipendiet utdelas till en manlig klassisk dansare som går i pension under året).

Se vidare www.carina.se

Fler Nyheter

Annonser