Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 17 januari 2021

Ett resande dansmuseum

2015-05-10

15-17 maj, intar koreografen Boris Charmatz Tate Modern i London tillsammans med ett hundratal dansare. Alltsammans kan beskådas via livestreaming helt gratis. Programmet som bland annat äger rum i Tate Moderns mäktiga Turbinhall startar på lördag den 15 maj kl 12. www.tate.org.uk/whats-on/tate-modern/eventseries/bmw-tate-live-if-tate-modern-was-musee-de-la-danse
Nyckelfrågan som Boris Charmats ställer handlar om hur Tate Modern skulle te sig om det förvandlades till ett Dansmuseum. Dansen kommer med andra ord också att spridas runtom i gallerierna på Tate Modern.
Andra koreografer som har fyllt framför allt Turbinhallen på Tate Modern med dans är Merce Cunningham, William Forsythe, Rosemary Butcher, Michael Clark och Tino Sehgal.
När Frankrikes 19 koreografiska centrum firade 30-årsjubileum tidigare i vår, ställde Boris Charmatz danshistorien till beskådan via ett barn som dansade Isadora Duncans Revolutionsetyd. Nu får Charmatz urval av historisk rörelsekonst möjligheter att träda i dialog med revolutionerande bildkonst.
Boris Charmatz har själv döpt om sitt koreografisk centrum i staden Rennes till Musée de la danse, se vidare www.museedeladanse.org/fr

Fler Nyheter

Annonser