Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 20 september 2020

Urban Connection på Dansens Hus i Stockholm

2015-05-04

Imorgon drar Dansens Hus igång årets Urban Connection, den återkommande Streetdansfestivalen, som inriktar sig på show, koreografi och improvisation inom konstformen istället för battles och tävlingar.
Först ut är Les Twins som med sina kroppsliga ”instrument”, lyckas ge luften en annan textur där kroppar rör sig på andra sätt. Larry och Laurent Bourgeois har numera bildat egen skola och deras dans kallas ”twins-style”. De ackompanjeras live av The Royal Nelson Orchestra, för övrigt återkommande gäster på Dansens Hus Urban Connection, och denna gång är de enligt Dansens Hus pressmeddelande förstärkt av några av Sveriges främsta blåsmusiker.

Se lite av Les Twins här https://www.youtube.com/watch?v=yqXGZvZQJDc&index=8&list=RDDk54YIW-eEI

Fler Nyheter

Annonser