Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Mångskiftande från London Contemporary Dance school

2015-04-28

Fakta:

Namn: The Greeting Game, Treasure, Bank & The Singles
Koreografi: The Greeting Game av Robert Clark & dansarna// Treasure av Eleesha Drennan //Bank av Siobhan Davies //The Singles av Koreografi: Itmar Serussi
Ensemble: London Contemporary Dance School med gruppen Edge med dansarna Isabel Alvarez, Eriketi Andreadaki, Amerigo Delli Bove, Joshua Boyle, Iris Chan, Emily Cook, Tiffany Desplanques, Michaela Ellingson, Lilly Nguyen, Sade Risku, Clare Schweitzer och Sophia Sednova
Plats: Gästspel på Dansstationen i Malmö 21 april
» http://www.dansstationen.nu

Fyra olika dansverk av internationellt erkända och nyskapande koreografer blir en dramatisk dansföreställning av den mångsidiga dansgruppen Edge där dansarna medverkat i det koreografiska
arbetet tillsammans med koreografen Robert Clark i första verket, The Greeting Game.
Det lekfulla varieras med det stringenta i olika turer hur man hälsar/bemöter den andra som blir ett slags indirekt hälsningslek och ett spel gentemot publiken där man undersöker det rituella i vårt sätt att mötas på olika sätt och vis och att hälsa på varandra.
Det blir till en mix av Chaplin och poetiskt utspel där ensemblen formas till en enda dansande kropp som gestaltar mångbottnat socialt beteende.
Treasure av Eleesha Drennan är föreställningens absoluta höjdpunkt i sin starka berättelse om treasure(skatt) i form av guldglänsande föremål som skapar omättligt habegär hos dem som ser det – och tar det med sig. Suggestiv ljussättning och musik understryker det dramatiska i verket, som växer och utvecklar sin sofistikerade dramaturgi på magiskt sätt. Dansarna liksom vänder ut och in på sig själva i jakten på guld och evig lycka och visar imponerande kraftfull dans.
Bank av Siobhan Davies är en nyuppsättning av hans verk med det månne typiska hos koreografen att undersöka människans inre landskap genom extraordinära rörelser, på gränsen till det omöjliga, där dansarna visar sin mångsidighet i att skapa abstrakta fysiska mönster med strukturell tomhet. Man skapar rytmiska mönster och svepande rörelser över scenen som sprider sig över hela Dansstationen.
The Singles av Itmar Serussi utforskar nära relationer och skapar ett slags individuell resa för dansarna, där man gestaltar hur ensamhet utvecklas mot varierande former av gruppdynamik. Tillsammans utvecklar man olika känslomässiga tillstånd, humor, glädje och sorg i ett dansverk som blir ett slags emotionell road-movie utan traditionellt slut (det blir snarare en point of no return).

Ingela Brovik

Fler Recensioner

Annonser