Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 17 april 2021

Svar från Cullbergbalettens ledning

2015-04-17


Efter att ha läst Martin Munnichs recension av Cullbergbalettens senaste föreställning vill vi med anledning av den förtydliga kompaniets uppdrag.

Cullbergbaletten har varit en del av Riksteatern sedan starten 1967 och uppdraget har hela tiden varit att turnera, både här i Sverige och internationellt. Även om flera av de senaste årens premiärer skett på Dansens Hus i Stockholm har vi också under åren haft premiärer på andra ställen. De senaste exemplen är: sommaren 2013 och urpremiären på Jefta van Dinthers Plateau Effect på Julidans i Amsterdam, urpremiären på dubbelprogrammet WORKS med verk av Edouard Lock och Stina Nyberg inom Kulturhuvudstadsårets program i Umeå i höstas, och som senaste exemplet premiären på Highlights på Dansstationen i Malmö.
Cullbergbaletten har ingen egen scen, basen med repetitionslokaler är i Hallunda i Botkyrka, söder om Stockholm, men föreställningarna spelas över hela världen. Att vi valde att förlägga vår premiär till Malmö var således inte ett test eller ett genrep för att se hur publiken i Stockholm ska ta emot verken. Vi har många orter vi kan kalla ”hemstad” och vår publik finns överallt.

Monica Fredriksson, verksamhetsledare Cullbergbaletten
Mia Larsson, danschef Riksteatern

Läs Martin Munnichs krönika här www.danstidningen.se/2015/04/08/cullbergbalettens-nya-klader/)

Fler Debatt & Krönika

Annonser