Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

Dansare och koreografer! Ta chansen att resa billigt till Scenkonstbiennalen i Malmö

2015-04-01

Tack vare Konstnärsnämndens Internationella Dansprogram finns det chans att ansöka om 20 resestipendier à 2 500 kr för deltagande i Scenkonstbiennalen i Malmö 26-31 maj 2015. Stipendiet gäller för frilansande dansare eller koreografer som är verksamma i Sverige och inte är bosatta i Skåne, eftersom det är tänkt som resestipendium!
Fram till den 22 februari kunde medlemmar i Teaterförbundet ansöka om de 50 stipendier för deltagande i Scenkonstbiennalen som Teaterförbundet delade ut, men nu finns alltså ytterligare en chans för dansare och koreografer att ansöka om resestipendium ända till och med 13 april. Och här gäller det verkligen att chansa, för de 20 stipendierna lottas ut bland alla sökande!
Anmälan skickas direkt till scenkonstbiennalen!
scenkonstbiennalen.se/konstnarsnamndens-resestipendier-till-scenkonstbiennalen/
För mer information se vidare www.konstnarsnamnden.se eller kontakta anneli.stromqvist@konstnarsnamnden.se.

På årets scenkonstbiennal medverkar bland andra Skånes Dansteater, Malmö Operaorkester, Malmö Operakör med The feeling of going i koreografi Ben Wright till musik av Jónsi som ges på Malmö Opera 27, 28/5. Backa teater och CommunityTeater & Dans ger Rött kort (15 år) av ”Leo” Rasmus Lindgren,Gabriela Pichler och America Vera-Zavala i koreografi av Paloma Madrid på Teater 23 den 27, 28/5. Man kan exempelvis också se danssolot Beast av och med Dan Daw i koreografi av Martin Forsberg på Barnens Scen den 28, 29, 30/5.Cirkus Cirkör visar Tilde Björfors & Malmö Stadsteaters nya verk Borders på Hipp 26/5.
Ta också chansen att se iransk dockteater: Gruppen Yase Taman ger Count to one efter Omar Khayyams poesi i regi av Zahra Sabri med dockspelare som blixtsnabbt tillverkar dockor i lera under spelets gång till Behrang Abbaspours divandari musik. Föreställningen ges på Intiman 28/5.
Klockriketeatern från Helsingfors ger Minna av Canths Sylvi i regi och scenografi av Mikko Roiha och musik av Matti Raita på Moomsteaterns scen 26, 27/5.
Se mer av det omfattande scenkonstprogrammet, samt alla de seminarier som ges på scenkonstbiennalen.se

Fler Nyheter

Annonser