Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Mats Eks Julia och Romeo på SVT-play i januari 2015

2014-12-19

Två fina program med koreografen Mats Ek som tema finns att se på SVTplay. Hans prisbelönta och kritikerrosade version av Shakesperade kärleksdrama som koreografen kallar Julia och Romeo (Det är samma föreställning som visas på Parisoperans Gamla Scen Palais Garnier 6-10 januari dit Kungliga baletten är bjuden.)
Det finns även en spännande dokumentär om tillkomsten av Julia och Romeo av dokumentärfilmaren Andreas Söderberg; Koreografen Mats Ek. Filmen är inspelad för halvannat år sedan under produktionstiden av på Kungliga Operan i Stockholm där urpremiären ägde rum den 24 maj 2013.
Sen när det inte längre går att se Julia och Romeo på SVTplay har den istället nypremiär på Stockholmsoperan den 20 januari.

Se vidare www.svtplay.se/video/2555384/koreografen-mats-ek

samt www.svtplay.se/video/2561209/julia-romeo

Se även www.operan.se/sv/Var-repertoar/20142015/Julia–Romeo/?gclid=CKyGsNT_0cICFUHbcgodhKUAcQ

Fler Nyheter

Annonser