Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 02 mars 2021

Fatta Dans

2014-12-11

Rörelsen Fatta! har med Isabell Stolt som konstnärlig ledare startat ett projekt för att uppmärksamma sexuella trakasserier inom dansvärlden.
Fatta Dans har efterlyst berättelser från anonyma källor som har erfarenhet av det slaget. Ofta handlar problemen om brist på samtycke. Projektet har redan fått in oroväckande många berättelser från dansverksamma runt om i landet, och man kan bara konstatera att det finns ett uppdämt behov av att prata om det här ämnet, att lyfta på locket.
I maj ska några av dessa berättelser i fragment gestaltas i dans på Dansens hus scen under street dance-festivalen Urban Connection. Isabell koreograferar i samarbete med fyra dansare vid namn Hanna Jansson-Fröberg, Tove Rådmark, Binita Kharel och Felicia Martinez.
Danstidningen kommer att vara på plats och följa arbetet. Vill du dela med dig av dina upplevelser av trakasserier på din arbetsplats eller dansutbildning, hör av dig till Fatta Dans via mejladressen info@fatta.nu.


Se vidare fatta.nu/fatta-dans/

Johanna Mork

Fler Nyheter

Annonser