Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Istället för luciafest

2014-12-07

Det finns olika sätt att jaga iväg mörkret. I staden Lyon pågår som bäst en ljusfest la Fête des Lumières. Ursprungligen handlar festen om att staden Lyon undgick att drabbas av en pestepedemi år 1643 och sen dess har jungfru Maria varit staden speciella skyddshelgon. Hon fris särskilt på födelsedagen den 8 september. Men när man 1852 invigde en staty till hennes ära, var floden Saonne översvämmad och man flyttade istället festen till 8 december, dagen för den obefläckade avelsen.
Sedan 1989 har man gjort detta evenemang till en stor ljusfest till ator glädje för många Se www.youtube.com/watch?v=ZgEcvfcdKx4

Se även www.fetedeslumieres.lyon.fr/fr/installation/comment-naissent-les-lanternes

Fler Nyheter

Annonser