Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Jonglerande dansmagi

2014-12-03

Fakta:

Namn: Marmelad
Koreografi: Claire Parsons
Musik: Nino Rotas i bearbetning av Mikael Svanevik
Ensemble: Mira Björkman och Viktor Gyllenberg
Plats: ZebraDans, Stockholm
» http://www.zebradans.se/marmelad-2/

Marmelad är tillbaka på ZebraDans. Två vita clownliknande figurer intar scenen, de ser förundrande ut, ja nästan frågande.
Scenrummet är uppbyggt av en härligt röd och mörkrosa scenografi som även innefattar publikens sittplatser. De vitklädda clownerna arbetar med röda tyllkjolsbollar, röda, blanka jongleringsbollar och med grönt slime i en färgmässigt kontrasterade sekvens.
Jonglering är ett betydande (och hisnande) inslag i föreställningen, dansarna kör lite starke Adolf-poser och bjuder på sprittande dans. Till Nino Rotas medryckande filmmusiktoner förmedlas den här dansglädjen till åskådarna. På ett fint sätt lyfter och bär jongleringsakterna föreställning och fungerar som en sorts röd tråd. Dansarna arbetar litegrann med text, men mest litar Claire Parsons till att dansen och det visuella uttrycket håller publikens uppmärksamhet. Det är spännande hur scenrummet får röra sig ut över publikens huvuden, och hur det dras tillbaka igen och skapar en laddning. Publiken omges av föreställningen.
För de som missade Marmelad förra gången kan jag varmt rekommendera ett besök på ZebraDans och denna fina dansföreställning.

Malin Ståhl

Fler Recensioner

Annonser