Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 02 augusti 2021

Dansens betydelse för hälsa, kreativitet och känslor

2014-11-24

Dansens betydelse för hälsa, kreativitet och känslor – under den rubriken föreläser Peter Lovatt fredagen den 28 november på Uppsala Universitet. Lovatt är fil dr i experimentell psykologi och driver sedan 2008 Dance Psychology Lab vid University of Herfordshire i England.
Nu har alltså alla intresserade av danspsykologi, av kunskap om vad dansen kan betyda i förhållande till hälsa och kreativitet men också ifråga om att kommunicera känslor, chansen att lära sig mer av Dr Lovatt. Han har både egen professionell erfarenhet av klassisk balett och jazzdans och vid sidan om sin akademiska verksamhet är han både danslärare och koreograf.
Föreläsningen äger rum mellan 15.15 och 17.00 i Blåsenhus, sal 14:031 vid Institutionen för psykologi på Uppsala Universitet.

Se vidare www.psyk.uu.se/kalendarium/

Fler Nyheter

Annonser