Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Danstidningen 5/2014

2014-11-05

Senaste numret av Danstidningen, nr 5/2014, utgavs för en dryg vecka sedan och berättar bland annat om Nycirkusfestivalen i Umeå, Danbiennalen i Lyon, men också om den Dans i skolan-biennal som nyligen ägde rum i Kiruna.
Danstidningen har också besökt en grönländsk by där barnen bland bland många andra aktiviteter har haft dansundervisning under den ständigt ljusa arktiska sommaren.
Vi har också varit nere i en källarstudio i Stockholm, där ungdomar från Svenska Balettskolan får alternativ undervisning i klassisk balett.
En mycket berömd ballerina har gått ur tiden, Elsa Marianne von Rosen, som gestaltade Birgit Cullbergs Fröken Julie vid urpremiären 1950. Inte heller hon gick den vanliga utbildningsvägen till sin enastående karriär som ballerina.
En av de föreställningar som fick sin urpremiär på årets Biennale de la danse i Lyon var den sydafrikanska koreografen Dada Masilos Carmen, som bland nnat är inspirerad av Mats Eks Carmen från 1992. Dada Masilos Carmen kan man se gratis på tv-kanalen Arte ytterligare några månader http://concert.arte.tv/fr/carmen-de-dada-masilo-la-biennale-de-la-danse

Fler Nyheter

Annonser