Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 30 september 2020

Möt den norska dansfilmaren Maria Lloyd

2014-10-27

Torsdagen den 30 oktober Kl 19 finns chans att möta den norska dansfilmregissören Maria Lloyd och se hennes senaste film Salt på produktionshuset Sites studio vid Telefonplan, sydväst om centrala Stockholm på LM Ericssons Väg 26. Det är fritt inträde, man behöver bara boka en plats senast dagen före visningen till anne-sofie@sitesweden.se
En del av scenerna i Salt är filmade i underjorden i saltgruvan i polska Wieliczka i närheten av Krakow. Andra är från Skottland och Maria Lloyd har tidigare varit verksam i Storbritannien, men är numera baserad i Norge. Hennes nästa filmprojekt är en dokumentär om en blind dansare, Mapping the Air. Mer om Maria Lloyd finns att läsa på http://www.mop.no/maria-lloyd/ Salt kommer även att visas på SVT 2 den 1 november på den årliga dansfilmkvällen.
Visningen av Salt och konstnärssamtalet med Maria Lloyd är för övrigt en del av Sites dansfilmvisningar under hösten med titeln Dancing in the Light – Site. Under två kvällar har redan filmer av butokonstnären Su-En samt den isländska filmaren och videokonstnären Helena Jonsdottir visats. Förutom visningen av Salt den 30 oktober blir det också en visning av Tove Skeidsvoll dansfilm Outside In den 6 november. (I Danstidningen 2/2011 finns ett reportage om Tove Skeidsvolls arbete med att filma sin koreografi Love/Hate från 2010 på Norrlandsoperan i Umeå.)

läs mer om Sites Dansfilmkvällar på http://sitesweden.se/?page_id=131

Se hela programmet för SVT2:s dansfilmkväll www.svt.se/veckans-forestallning/en-fullspackad-helkvall-i-dansens-tecken

Fler Nyheter

Annonser