Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 18 april 2021

Hemsk zombie-dans

2014-10-12

Fakta:

Namn: Zombie Dance Show
Ensemble: Flow Dance Academy
Plats: Tivoli, Krageslottet
» http://www.rtivoli.dk

Köpenhamns Tivoli håller höstöppet och firar en mycket amerikansk halloween med massor av dekorativa pumpor och brandgula blommor, men också med häxa, spöken, monster och andra hemskheter. På Krageborgen, som har byggts speciellt för halloween-firandet, visas föreställningen Zombie Dance Show, och precis som namnet antyder innehåller den också hemska och groteska varelser.
På Krageborgens terrass dansar ett ungt par sensuelt och kärleksfullt tillsammans, men de hindras av hemska zombier, som plötsligt myllrar fram ur borgens skrymslen och omringar paret, som de makabert äter upp. Med utgångspunkt i Michael Jacksons monsterhit Thriller dansar de skräckinjagande zombierna streetdance-variationer som break, poppin, lockin och hip hop. De vrider sina huvuden som om de vore skruvar som ska sättas på plats. Deras blodtörstiga dans avbryts emellertid av parkour-utövarna eller traceurs, som de också kallas. Man skulle också kunna kalla dem för stuntmen eller spindelmän, för de klättrar på borgens mur och hoppar flera meter upp och ner, som om det bara handlade om små ofarliga hopp. De hoppar från taket på Krageborgen och angriper zombierna, och det utvecklar sig till en kamp mellan de goda och de onda. Det finns ingen riktig vinnare i denna kamp. Zombierna lämnar Krageborgen och ger sig ut i nöjesfältet, där de smyger omkring och skrämmer Tivolibesökarna i kvällsmörkret.

De modiga och akrobatiska parkour-utövarna, blir kvar i borgen, och lyckas fånga publikens uppmärksamhet på egen hand under de 10 minuter, som Zombie Dance Show varar. Men det är inte bara i Köpenhamn, man älskar parkour och streetsport, Det gör man också lite varstans. Det gör man även i staden Haderslev Sønderjylland där det den 10 oktober öppnades en StreetDome, helt tillägnad streetsport och idrotter som utövas i stadslandskapet. Både inne i denna StreetDome och utanför den finns väldigt många möjligheter till aktiviteter, till exempel klättring, skateboarding, streetbasket, sparkstötting BMX, parkour och mycket mera. Parkour har i hög grad spritt sig från de Parisiska förstäderna till Tivoli och resten av landet.

Zombie Dance Show spelas till och med 2 november. Föreställningen är olämplig för småbarn.

Torben Kastrup

Fler Recensioner

Annonser