Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 08 mars 2021

Jefta van Dinther koreograferar Robyn

2014-08-25

Nästa vecka dansar Cullbergbaletten Jefta van Dinthers verk Plateau Effect i Berlin på Tanz im August. Svenske (med holländsk bakgrund) van Dinther är en av Europas mest efterfrågade koreografer, och möjligen bland de flitigaste också.
Robyns nya musikvideo tillsammans med Röyksopp har koreograferats av Jefta van Dinther till en stillsam, vackert liggande och svävande dans. På en lysande rundel rör sig, hänger och (tycks det) lyfter kroppar runt den lika svävande och lite björkskt sjungande Robyn. Ut i rymden, in i cellvävnader, same, same, but different.
Koreografen själv skymtar bland de dansande. Undras vart han är på väg. Enda sättet att verkligen överlämna det kritikerpris han fått för 2013 blir i december då ett nytt verk av Jefta van Dinther kan ses på Dansens Hus: As it Empties Out. Med koreografen själv som en i gruppen av performers.

Margareta Sörenson

Texten är tidigare publicerad på Scenbloggen, Expressen 22 augusti

Röyksopp & Robyn:Monument (Music Video)https://www.youtube.com/watch?v=6c-RbGZBnBI

Arbetet bakom scenen med musikvideon Monument kan ses här:

https://www.youtube.com/watch?v=xeUx5xkWRts

Fler Nyheter

Annonser