Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 14 april 2021

Betty valspurtar

2014-07-31

Buuh! Snyft. Oääh….så himla orättvist.

Vad är det för oväsen? Betty har fått ta jobb som städare igen; att dansa ihop sin lön är inte lätt. Nu svabbar hon på Operans stora scen och hör gråt och klagan från kulissen. Vafalls? Betty smyger dit.

Men vad nu? Petter och Lotta, sitter ni här och gråter? Ni som haft succé i femton år med Nötknäpparen. Utsålt och Beskownostalgi varenda jul….

Nää, vi får inte vara med längre! Bää, det ska bli nya dansare i våra roller, och..
och det är jätte-orättvist. Nu åker vi ut. Bara så där.

Och nu ser ju Betty att det är Jan Björklund i Petter-kostymen. Och Lena Adelsohn Liljeroth i Lottas fina volangförkläde. Vad har hänt? Varför får ni inte vara med?

Jaa, det undrar vi med. Jag som gjort ALLT för dansen snyftar Lena. Sänkt skatten jättemycket.
Och jag som har betonat vikten av disciplin och elitism jämt, jämt, snörvlar Jan Björklund.
Allt är den nya husans fel…

Husan?

Ja, Husan som svärmar för Kolaren i Nötknäpparen! Gudrun! Fi fanken, hon kommer som en orkan med sin kvast och sopar ut allt. Och gullar med Kolaren Stefan, som bara ser rejäl och hemtrevlig ut.
Nu ryker guldkrusidullerna och….Farbror Blå som Fredrik dansade så bra. Den där allvarsamma blicken: inte snatta päron, barn!

Men tanterna då? Nu blir Betty nyfiken.

Det begriiiiper du väl! Tant Grön ska dansas av Åsa Romson, och Tant Brun, bevare oss, av Jimmie Åkessons svärmorsa, hon som vill sätta konstnärer i fängelse.
Och Tant Gredelin?

Ingen aning. Skulle förvåna mig om inte Madeleine Sjöstedt håller sig framme i alla fall. Sjöstedt förresten, är hon och Jonas Sjöstedt släkt? Det kanske blir han? Så himla typiskt. Så himla orättvist. Buhu.

Betty Bitch

Fler Betty Bitch

Annonser