Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 02 mars 2021

Jazznostalgi i sommarnatten

2014-06-12

Gene Kelly, Bob Fosse och Michael Jackson – stjärnor från 1950-till 80-tal står på programmet när Köpenhamns Tivolis danskompani under lördagskvällar i sommar lämnar sin näpna Påfågels-träteater, för att istället fylla sommarnatten med jazztoner och smittande dans.
Tivolis dansare lämnar det sluttande scengolvet på den lilla Pantomimeteatret för att istället inta den stora scenen mitt framför den öppna planen i nöjesfältet. Här spelar Tivolis Big Band upp till dans för publiken varje lördagskväll i programmet LørdagsDans. Några av dessa lördagar piffas upp av professionella dansare på scenen, medan publiken kan stuffa till de jazziga tonerna framför själva scenen.
Tivolis föreställning Big Band Dance är en motsvarighet till Det Kongelige Teaters stora publksuccé denna säsong, show-föreställningen Come Fly Away av Twyla Tharp. Men på Tivoli kan publiken alltså själv dansa med, och det gör de gärna i den ljusa sommarnatten.
Big Band Dance är skapad av Pantomimeteatrets gamle kändis, Paul James Rooney, som har låtit sig inspireras koreografiskt av Gene Kelly och Bob Fosse, men också Michael Jacksons modernare moves. I små kabarétaktiga tablåer danser de åtta dansarna till melodierna Sing, Sing, Sing, Georgia On My Mind, Isn’t She Lovely och andra klassiska hit-låtar. På höga klackar och med bowlerhat på huvudet får Pantomimeteatrets mångsidiga dansare den jazziga showdansen att se lekande lätt ut – och inte minst sexig.

Torben Kastrup

Tivolis Big Band Dance äger rum 21 juni 5 juli, 30 august, 6 september och 13 september kl. 22.00.

Fler Nyheter

Annonser