Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 03 december 2023

Samiskt och kinesiskt i vinterlandet

2014-02-01

Med samisk musik och dansare från folkrepubliken Kina invigs Kulturhuvudstadsåret på Norrlandsoperan för hemmastaden Umeå. Att fira samiskt är väl självklart, samerna har dessutom snart sin nationaldag, den 6 februari. Det kinesiska inslaget är också självklart just idag, därför att det är kinesiskt nyårsfirande över hela världen. Idag inträder vi i Hästens år, och vem vet, kanske det också kan ses som en slags ren, eller hjortdjur?, En fyrbent vacker springare?
Tillsammans med samiske musikern Simon Issát Marainen, från bandet Ára samt Axel Andersson, från banden Glesbygd’n och Ára och sju dansare från TAO Dance Theater i koreografi av Tao Ye blir det en spännande urpremiär ikväll på Norrlandsoperan, Se vidare www.norrlandsoperan.se/sve/evenemang/0201-sami-chinese-project/5623
Hela evenemanget har fått ett engelskt namn Sami Chinese Project och spelas sen vidare runtom i landet på Kulturens Hus i Luleå 4 februari, Studio Acusticum, Piteå 6 februari, Dansstationen i Malmö 9 och 10 februari, Vara Konserthus 12 februari och Dansens Hus i Stockholm 14-15 februari.

Fler Nyheter

Annonser