Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Omväxlande show i cirkusbygningen i Köpenhamn

2013-10-07

Fakta:

Namn: Sweet Addiction
Koreografi: Koreografer: Tim Zimmermann, Therese Carlsson, Zain
Ensemble: Pianist: Frederik von Wachenfeldt Sangere: Frederikke Vedel, Kajsa Borg og Malena Tuvung, Darren Fewins, Jonas Antesten, Teit Samsø Dansere: Emelie Lissmatz Johnson, Kirstine Engborg, Sara Bergström, Christofer Lindstöm, Hannes Lundin, Vegard Kristiansen, Cirkusartister: Bruno Bonifacio, Kasper Jensen, Shaunna Kotka
Plats: Cirkusbygningen, Köpenhamn
» http://www.wallmans.dk/

Under 10 år har det svenska konceptet Walmans dinnershow huserat i den gamle cirkusbygning från 1884 i hjärtat av Köpenhamn. Den före detta manegen är nu fylld med bord för publiken, men undantag för en mindre rund scen i mitten. Åskådarplatserna är ombyggda till platåer med bord, där publiken bjuds på underhållning samtidigt som man spisar. Det är ett fantastiskt rum, och transformationen från cirkus till en plats för dinnershow har gått bra.
Det är mat, vin, show och efterföljande nattklubb under ett litet tag. Det kan inte göras bättre. Allt är kundinriktat, som får ”en paketlösning”. Det är ett företag som kör så det ryker, fint och effektivt. Det är ingen hemlighet, så om man är på jakt efter smalare konstuttryck är Walman inte att rekommendera.
När detta är sagt, så kan man faktiskt vänta sig stämningsfull underhållning om man har vägarna förbi.Sextom konstnärer (varav åtta från Sverige) finns i ensemblen, och när de inte dansar och sjunger för publiken, är de servitörer.
Sweet Addiciton bjöd på sång, musik, dans och akrobatisk nycirkus.
Musikalskt spände showen från Broadway musikals, Lady Gaga, Barbra Streisand och Tina Turner.
Iranskfödda Malena Tuvung tolkade flera av Barbra Streisands megahits bland annat ”Send in the clowns”. Hon matchade sin ikoniske kollega Streisand, som hon dessutom dessutom väl påminner om utseendemässigt .
Det första dansnumret introducerade dansarna i full fart över scenen med damerna i färgglada Charlestonklänningar och herrarna i blåa satinfrackar. Det blev till en mycket underhållande och lämplig aptitretare inför resten av kvällen.
Lady Gagas musik inspirerade till aftonens ”Monster Ball”, där dansare i lack och läder och högklackade stövlar dansar över och under en gigantisk himmelssäng. Det var ett glittrande Bob Fosseaktigt nummer, och det var inte ägnat de lätt sårade själarna.
Aftonens mest imponerande kroppskonstnär var Bruno Bonifacio från Brasilien, som var fantastiskt skicklig på kinesisk påle som han besteg från mitten av den före detta manegen. Mycket skickligt lyckades han strippa från att vara helt påklädd till att endast vara iförd långbyxor och bowlerhatt, vilket var otroligt populärt. Bonifacio upphävde i det närmaste tyngdkraften med sitt fantastiska nummer, som på intet sätt blev övererotiserat. Prestationen var vacker, kraftfull och utfört extremt säkert och med glimten i ögat.
Söt var även var Chaplinjonglören Kasper Jensen, som hade koll på sina diabolos och sin närapå svävande koffert.
Högt under kupolen svävade amerikanska Shaunna Kotka i en ljuskrona med långa röda tygstycken och man höll som publik andan, när hon antigen gjorde spagat i luften eller lät sig glida ner i ohygglig fart. Det bjuds både på toppunderhållning och god man i Cirkusbygningen, och när showen är slut, får publiken själv ta över dansgolvet.

Pia Stilling

Fler Recensioner

Annonser