Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Följ koreografernas arbeten – öppen redovisning på Dansklotet

2013-08-21

Ta chansen att se hur ny koreografi skapas på Dansens Hus där studios samt Stora och Lilla scen under augusti har varit fyllda av aktiviteter,
Den 22 augusti kl 14-16.30 anordnas en öppen residensredovisning där på Dansklotet, Wallingatan 19. Det är fri entré, men man måste förhandsanmäla sin ankomst till katja.seitajoki@dansenshus.se Koreograferna som visar delar ur sina arbetsprocesser är Rani Nair, Paloma Madrid, Malin Stattin och Charlotta Ruth.
Rani Nair som vidareutvecklar sitt verk Future Memory, en betraktelse om att ärva ett dansverk, baserat på Kurt Jooss verk för dansaren Lilavati Dehvi 1975, som Rani Nair fick ta över. Rani intresserar sig mycket för postkoloniala konflikter och kroppen i sociala sammanhang. Sedan 2011 är hon medlem konstgruppen Ful, som består av konstnärer aktiva inom performance- och scenkonst, musik/ljud, litteratur, illustration, grafisk design, möbeldesign och webb. Ful ser queerfeministiska och postkoloniala tankar och idéer som en viktig del av det konstnärliga uttrycket. ´
Paloma Madrid planerar att under sitt residens på Dansens Hus låta sin kropp vara forskningsinstrumentet för det pågående dansanta och outgrundliga i en koreografisk process. Forskningen genomförs tillsammans med en dokumentärfilmare och kommer att bedrivas utifrån filosofiska, estetiska, sociala, genusbetingade och biopolitiska aspekter.
Malin Stattin som är konstnärlig ledare för dans och cirkuskompaniet Vifira i Stockholm och kommer under sitt residens arbeta med projektet Buddy, en duett mellan henne och en robot.
Charlotta Ruth kommer att arbeta med sin soloföreställning Public Eremite om multitasking och kommunikation. Researchen bygger på hur vi beter oss och uttrycker oss genom olika typer av social media.
Andra grupper som har residens på Dansklotet är Streetdanskompaniet Complete som arbetar med sin nya föreställning Siri, som kommer att spelas på Dansens Hus 11-14 december.
Aven gruppen Vindhäxor under ledning av Eva Lundqvist har residens på Dansens Hus och förbereder sitt verk Cheeta Running som kommer att ges på Dansens Hus 8-9 november.
The Mob som består av Emma-Cecilia Ajanki och Julia Giertz. kommer att arbeta med sitt verk Baby it’s you not me, som handlar om att om att en människa som har förlorat förmågan att känna empati är ett monster. Tillsammans med filosofen Ida Elisabeth Larsen kommer de att arbeta utifrån idéen om ett träningsläger för anti-empati.
Se vidare http://www.dansenshus.se/For-professionella-/Residens/Hosten-20122/

Fler Nyheter

Annonser