Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 21 september 2021

Dansstationens Dorte Olesen ställer in turné till Norilsk i Sibirien

2013-08-16

Den nordliga nickelstaden Norilsk i permafrostens Sibirien firar sin konstfestival Parallels (www.norilskfest.ru) i september-oktober och hade bland annat programmerat många nordiska grupper, exempelvis finns på spellistan danska Det Fortællende Teater www.detfortaellendeteater.dk/ och norska Jo Strømgrens Grænsen (http://jskompani.no) på spellistan. Meningen var även att Dansstationens turnékompani med koreografen Dorte Olesen i spetsen skulle göra en av sina alltid så uppskattande Made in -installationer tillsammans med traktens ungdomar, nu förstås med titeln Made in Norilsk. Fortfarande pryds Norilskfestivalens hemsida av bilder från en av Dorte Olesens Made In-installationer, bredvid en bild från Jo Strømgrens Grænsen.
Dansstationen i i Malmö skriver i ett pressmeddelande: ”På grund av de antigay-lagar som gäller i landet sedan juni så kan vi i nuläget inte åka.”
Dansstationen meddelade även sitt nej tack via ett öppet brev till festivalen, se vidare: http://dansstationen.wordpress.com/2013/08/16/oppet-brev-till-parallels/
Av samma anledning ställer även den brittiske koreografen Ben Wright in alla sina planerade engagemang i Ryssland.Se vidare www.article19.co.uk/

Fler Nyheter

Annonser