Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Skånes Dansteater inledde festyran kring Schlagerfestivalen i Malmö

2013-05-17

När Malmö Opera gav en dansversion av Loreens Euphoria den 12 Maj deltog Skånes Dansteaters dansare Graham Adey och Kang Ma. Musiken framfördes av Malmö Operaorkester. Sändningen finns att se på SvT Play. Och när semifinalerna inleddes fans dansen i blickpunkten, som här i Andra semifinalen http://www.svtplay.se/video/1211478/semifinal-2
De flesta av Skånes Dansteaters dansare medverkade i mellanakten under Eurovision Song Contests första semifinal i tisdags. Numret Northern Light var koreograferat av Fredrik ’Benke’ Rydman och musiken av Andreas Kleerup.
Över hela Malmö sitter det fjärilar i varje lyktstolpe sedan lång tid tillbaka som en symbol för festivalen och Skånes Dansteater har därför skickat denna okända fjäril fotograferad av en okänd fotograf.

Läs med om Skånes Dansteater på http://www.skanesdansteater.se/

Fler Nyheter

Annonser