Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 03 december 2020

Norsk – svensk seger i Stora daldansen i Falun

2013-05-13

Stora Daldansen, eller The Nordic-Baltic Ballet Competition som den även kallas, hölls i Falun den 9-12 maj. Segrade gjorde 19-åriga Ida Anneli Kallanvaara och 17-åriga Frei Ruhl i senior respektive juniorklassen i balettävlingen som hade lockat 37 deltagande dansare från Norge, Finland, Sverige och Baltikum. 15 av dem gick till final och de placerade sig på följande vis: 1 pris i seniorklassen (18-20 år) gick till Ida Anneli Kallanvaara från Göteborg. Som studerande vid Konsthögskolan i Oslo tävlade hon under norsk flagg. 2:a pris gick till Vivian Koohnavard, från Sverige som studerar balett i Hamburg
3 pris gick till Jana Schultz, som studerar vid Kungliga Svenska balettskolan i Stockholm. I juiorklassen (15-17 år) segrade eleven från Kungliga Svenska Balettskolan Frei Ruhl, även 2:a pristagaren Celestin Boutin är utbildad vid samma skola, medan 3:e pris gick till Filip van Hansen från Norge.
Frei Ruhl vann inte bara första pris i juniorklassen utan belönades även med Nils-Åke Häggboms pris.
Uttagna till den internationella balettävligen i Grasse, Jeunes Ballets Méditerranéen, i oktober blev: Johanne Wien Pedersen, Celestin Boutin, Ida Anneli Kallanvaara, Marita Weinrank och Frei Ruhl. i Grasse i oktober. Stort grattis till alla tävlande och till pristagarna!
Publikens pris gick till Julia Holmén från Finland.

Se segrarna 19-åriga Ida Anneli Kallanvaara och 17-åriga Frei Ruhl dansa i nyhetsinslaget som visades på SVT Gävledala
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/de-tog-hem-daldansen?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Gavledala+(svt.se+-+Gävledala)

Se även bildspel från tävlingen i Dalarnas tidning

http://www.dt.se/nojekultur/1.5870301-finaldans-i-stora-daldansen

Se även http://www.storadaldansen.se/

Fler Nyheter

Annonser