Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 20 september 2020

Välkommen till Rolf de Marés kök

2013-04-18

Dansmuseet öppnar sig undan för undan mot besökarna, numera på adress Drottninggatan 17. Allra först ut är Bistro Rolf de Maré, numera med en mycket större kapacitet än det tidigare caféet vid Gustav Adolfs torg samt även med många bilder av en leende Rolf de Maré på menukortet. På en av bilderna räcker han till och med ut tungan.
Numera har man en restaurangmenu som kan låta så här: halstrad röding med betor och musselveloté eller Vårgrön risotto med pumpakärnor och konfiterad purjolök eller Stak minute med provensalsk tomat och bearnaisessås. Detta är alltså rätter på kvällsmenun som kostar kring 200 kr. Men till lunch mellan 11-14 serveras rätter för 100 kr och då finns alltid ett urval mellan fisk, kött eller vegetarisk och man får vatten smör, bröd och sallad därtill förklarar den entusiastiska resturangchefen Elin Renck.
Den allra första veckan hålls endast öppet till kl 16.
När man så småningom kommer igång på allvar kommer restaurangen att hålla öppet till ettiden på natten. På A la cartemenun finns också billigare förrätter för den med tunn plånbok, man kan exempelvis få en endivesallad med Roquefort, valnötter och päron för 95 kr. Hemsidan som snart kommer igång heter bostrorolf.se men så länge kan man få veta mer via Dansmuseets hemsida, när det även meddelas när övriga delar av museet kommer igång www.dansmuseet.se/

Fler Nyheter

Annonser