Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Lunds Konsthall ger rum för danskonst

2012-11-27

Dansen är närvarande i alltfler sammanhang, genrer möts och lånar av varandra. Till helgen blir detta verklighet på Lunds Konsthall under rubriken Dance is Present – Dansen är närvarande. Det blir tillfälle att se såväl epokgörande performance och dans på film, som nyskapade verk framförda, bland annat av Skånes Dansteater som bjuder på smakprover ur sitt kommande program den 5, 12 och 19 december samt, 9 och 16 januari. Dansen håller sig kvar på Lunds konsthall till och med 10 februari.
Andra föreställningar är Mining av och med Rodrigo Sobarzo 1 och 2 september, Future Memory, ett undersökande danssolo om ett stycke danshistoria framfört 8 och 9 december av Rani Nair i koreografi av en av den moderna dansens verkliga storheter, nämligen Kurt Jooss. Ludvig Daae gör i sitt solo MM en virtuell dansduett med sig själv med hjälp av videoteknik den 5 och 6 januari. Den snitsiga Alma Söderberg gör i sitt verk Cosas ett underfundigt ljud och rörelsecollage 12 och 13 januari. Koreografen Tali Rázga presenterar SnöÖga en poetisk dansföreställning för barn, 0-4 år.
Publiken får också själva chans att medverka i dansen, bland annat under ett lunchbeat den 30 november kl 12-14 med DJ:s Michaela & Martin från konstpretton.se
Se vidare http://www.lundskonsthall.se/

Fler Nyheter

Annonser