Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Massrörelse för mångfald

2012-09-28

Nu är det dags igen att dansa för kärlek, medmänsklighet och mångfald. Den 29 september organiserar medlemmarna i dansgruppen Arkeolog 8 ett offentligt utomhusdansgolv för mångfald på Medborgarplatsen under rubriken Dance for Love International. Mångfaldsdans har organiserats tidigare i Stockholm under rubriken Dansa för kärlek, rösta för kärlek på Sergels torg 16 september 2010, inför det val då Sverige fick ett främlingsfientligt i Riksdagen.
Man dansade också för kärleken året efter och i år har det dessutom hållits Dance for love i Danmarks andra stad Århus 12 maj och i den nordnorska oljestaden Tromsö 8 juni.
Dansrörelsen Dance for Love International menar i sitt upprop att:
* Dans förenar och är för alla. Alla har en kropp som de kan röra på något sätt.
* Positiva åtaganden för mångfald är viktigt
* Direkt interaktion mellan människor är kärnan till ett öppet och berikat samhälle av
mångfald.
Man har också planer på en framtida turné för Dance for Love International. Mer om detta och om detaljerna kring det dansgolvet som arrangeras på Medborgarplatsen 29de september finns att läsa på www.danceforloveinternational.com

Ann-Marie Wrange

Fler Nyheter

Annonser