Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Onsdag 02 december 2020

Dubbelt upp med två kompanier

2012-09-27

Publiken får vara medskapande i Norrdans och Regionteater Västs gemensamma projekt i koreografi av Martin Forsberg. Verket Doppelgänger både omger och integrerar människorna i publiken som utrustade med varsin Ipod får instruktioner om hur de kan röra sig i scenrummet. I det tvådelade verket för sju skådespelare från Regionteater väst och sju dansare från Norrdans intar respektive kompani var sin akt på scenen. Martin Forsberg har arbetat på många håll i Europa, bland annat med ett flertal projekt på olika håll i Ryssland. För Norrdans har han tidigare gjort verket och AB3. Verket Rabota som betyder arbete på ryska, gjordes i Moskva och turnerade genom Dansnät Sverige och Vibragera gjordes för Riksteatern.
Den 28 september spelar man på Dieselverkstaden i Nacka,10 minuter från Slussen i Stockholm, se vidare http://dieselverkstaden.se/evenemang/doppelganger/
Se även Karin Kämsbys recensioner av Doppelgänger och Dark Horse här intill www.danstidningen.se/2012/09/28/laddat-mote-mellan-scen-och-salong/
Turnén fortsätter sedan till Regionteater Västs Boråsscen 2 oktober och till dito Uddevallascenen den 4 oktober. Kungsbacka teater gästas 6 oktober. Sen delar de båda ensemblerna upp sig i två och Norrdans fortsätter att turnera sin del av verket Doppelgänger tillsammans med solot Dark Horse av den tjeckiska koreografen Lenka Vagnerova och de båda verken visas på Lärkan i Luleå 25 oktober samt Christinasalen i Piteå den 27 oktober. Vidare spelar man dem på Hullsta Gård i Sollefterå 2 november, Sundsvalls teater 3 och 4 november, på Folkan i Örnsköldsvik 6 november, NorrlandsOperan, Umeå 10 november, Nordanåteatern i Skellefteå 13 november samt på Medborgarhuset Aspen i Lycksele 15 november. Se vidare http://www.scenkonstbolaget.se/
Själva premiären ägde rum den 20 september i Norrdans hemstad Härnösand,den har även spelats i Vansbro innan den kom till Dieselverkstaden.
Senare i höst kommer den israeliske koreografen Ohad Naharing att sätta upp egna verk för Norrdans och det blir premiär med hans verk redan i mitten av december, och till våren väntas ytterligare verk av Ohad Naharing för Norrdans.

Ann-Marie Wrange

Fler Nyheter

Annonser