Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 maj 2024

Stockholms dansmånad

2012-08-13

För Parkteaterns del startade Dansmånaden redan i förra veckan med franska performanceartisten Miss Orange. (Se Danstidningens recension här intill) och i helgen showade nycirkuskollektivet La Meute, som levde upp till sitt anarkistiska namn, La Meute betyder oordnad hop.
på onsdag och torsdag, 15-16 augusti, fortsätter gästspelen från såväl Frankrike som USA på Parkteaterns scen i Vitabegsparken under rubriken Scandinavian Superjam 2012. Här är delar av det imponerande programmet:
Zamounda. En av Frankrikes mest ansedda danscrews, Bones & DJ Aaron, duo från New York som representerar flexing. Saga “B-Girl fairytale” Ax deltar med sitt Uppsala-crew.
Det blir landskamp i breaking. Norges hetaste breakare möter Sveriges breaking-elit i en tuff match om vem som äger breaking-tronen.
Markus “Baby Bang” Nyström är domare och tillsammans med Kevin “Spazm” Gullberg, men bjuder även på en popping-show.
Det blir också battle i par, så kallat Bonnie & Clyde-battle. Åtta dansare paras ihop för att improvisera både solo och tillsammans i popping och hiphop.
DJ Panic, en av Amsterdams mest framstående dj:s uppträder med live-set.
Det blir soul med Seinabo Sey, Malena Uamba och Samson For President. Tre artister går ihop för ett gemensamt framträdande där soul är den röda tråden. Samson For President står för levande beats.
Dessutom presenteras Malena Uamba, Aaron Phirri, Cajsa Godee, Dey Dey, Skywalker, Aminata, The Last Minute, Daniel MP, Maddilou, Funky Fresh, Collabo, Anton Borgström, Speak, Alfreda och Ballroom House.
Se vidare http://movement.riksteatern.se/superjam-2012
Imorgon startar dessutom Stockholms Kulturfestival med bland annat en hel del scenkonst, som Cullbergbaletten och Sirqus Alfon. Se vidare http://kulturfestivalen.stockholm.se/
Vidare under dansmånaden augusti, kommer till Vita Bergsparken bland andra Dansk Danseteater under ledning av Tim Rushton 17-18/8, Carl Olof Bergs Dans med vuxna 18/8 och Cirkus Cirkörs Undermän in concert 22/8. Dansmånaden avslutas med ett spännande samarbete mellan Cullbergbaletten och Kungliga Operan 23-24/8: Läs mer om detta på http://www.stadsteatern.stockholm.se/
För tredje året i rad pågår dessutom performancefestivalen Stoff eller Stockholm Fringe Festival på Kulturhuset i Stockholm och under fyra intensiva dagar kan man bland annat ta del av föreställningar med Pretty Bruises Squad, Elena Copelli och Ohyra 22-25/8. http://stockholmfringe.com/

Fler Nyheter

Annonser