Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 20 september 2020

Ladies of hip hop battle

2012-07-31

I våras under urban connection fick den svenska dansscenen chansen att lära känna Michele Byrd Mcphee, dansare koreograf och grundar av hiphopfestivalen Ladies of Hip hop . Nu under juli månad var det dags för den åttonde i ordningen i New York. Michele skapade hip hop-festivalen som en reaktion på en dansscen som domineras och i många fall representeras av män. Kvinnor får i Ladies of Hip hop sitt eget utrymme och nya förebilder. Förutom workshops och shower höll man nu för första gången även ett battle.

Shernita Anderson var en scenpersonlighet som underhöll mellan akterna.

Shernita Anderson var en scenpersonlighet som underhöll mellan akterna.

Utanför Highline Ballroom på 431 west 16th street ringlade en kö under festivalens öppningskväll den 12 juli och battle kom igång först runt klockan ett på morgonen. Enbart tjejer battlade i hip hop, house, popping, waacking och flexin. Domarna var erkända kvinnliga dansare och bakom skivspelarna stod kvinnliga DJ:s. Men publiken var en mix av killar och tjejer som kommit för att stödja evenemanget och för att själva dansa natten igenom. Stämningen hölls igång av host Shernita Anderson, en stand up-begåvning med divaattityd som älskade att stå i rampljuset. Då och då stal hon showen men fick publiken att böja sig av skratt. Festivalen fortsatte sedan under helgen och avslutades med finalen i house på klubb Gonzalez y Gonzalez på söndagskvällen.

Anna Ericsson

Fler Utblick!

Annonser