Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 28 september 2020

Det är mänskligt att fela

2012-06-17

Fakta:

Namn: Still going wrong
Koreografi: Helle Bach i samarbete med dansarna
Musik: Emil Sebastian Bøll
Ensemble: Dansare: Alexandre Bourdat, Esther Wrobel, Marylise Tanvet, Raphael Eder Kastling och Tiziana Fracchiolla
Plats: Dansehallerne, Lille Carl, Köpenhamn
» http://www.dansehallerne.dk

Det är fem härliga dansare med starka personligheter, som koreografen Helle Bach har samlat i sin nya humoristiska föreställning Still going wrong. Som titeln antyder fokuseras på de många fel, vi som människor oundgängligen begår i livet, alltmedan vi söker lyckan och den ouppnåeliga perfektionen.
Skojig och fängslande är starten med den dejlige Esther Wrobel, som lätt beklämd lyckas göra imponerande och akrobatiska rörelser, trots att den ena handen hela tiden hålls kvar i golvet.
Klumpigt kommer de andra fyra dansarna till hjälp – Alexandre Bourdat, Marylise Tanvet, Raphael Eder Kastling och Tiziana Fracchiolla – och de springer bokstavligen rätt in i väggen eller ramlar oavsiktligt in i varandra.
Tragikomiskt berättar de var och en om de olika saker som de gärna skulle vilja ha gjort här i livet men som inte blev av. De små tafatta rörelser de gör till Emil Sebastian Bølls elektoniska rytmer har fina rörelsekvaliteter. Felet med föreställningen är dock att den drar ut på alla de fina idéerna och det innebar att flera passager blir alltför trist utdragna och tomma i uttrycket.
En skojig poäng är när alla de fem dansarna i samlad grupp pekar finger åt varandra. Men avslutningens lekfulla gruppdans saknar helt och hållet inledningens gripande intensitet.

Dansas till och med 23 juni.

Vibeke Wern

Fler Recensioner

Annonser