Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 20 september 2020

Drömsommarjobbet för unga dansare i Värmland och Nord Trøndelag

2012-05-20

I juli arrangerar Dans i Värmland för 13e året i rad Drömsommarjobbet, ett projekt där unga dansare under fyra veckor får chansen att prova på livet som professionella dansare. Efter några år med streetprofil, icke-dansande festivalarbetare och strul med finanserna för riksintag verkar Drömsommarjobbet i år ha hittat tillbaka till sitt ursprung – samtidsdans i stadsrummet med unga dansare från olika delar av Sverige (och i år även Norge). I år sker projektet i samarbete med Dans i Dalarna och Falu kommun, Dans i Sydost för Kalmar-, Blekinge-, och Kronobergs län, samt med Nord- Trøndelag Fylkeskommune i Norge, totalt kommer 9 dansare komma från dessa regioner och 11 från Värmland. Nytt för i år är att även 8 unga slagverkare kommer att delta, under ledning av Olle Edberg.
Koreograf för 2012 års upplaga av Drömsommarjobbet är Håkan Mayer. Håkan Mayer påbörjade sin karriär som koreograf runt år 1995, efter en lång och framgångsrik karriär som dansare inom den klassiska och moderna genren. Mayer betonar musikalitet i sina koreografier, som också är mycket fysiska med akrobatiska inslag. Och i audition för Drömsommarjobbet var det just dessa kvaliteter – musikaliteten, närvaron, oräddheten – som han sökte efter, berättar han i en intervju.
Drömsommarjobbet kommer att visas i Karlstad på Stora Torget den 18-21 juli kl 12.00 och kl 14.00, på Gårdsplanen på Konduktörsgatan i Viken den 19 juli kl. 18.00 och i Kronoparkens Centrum den 20 juli kl 18.00. För mer information se Dans i Värmlands hemsida www. dansivarmland.se

Kristin Hagegård

Fler Nyheter

Annonser