Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 20 september 2020

Skojigt kreativt kaos

2012-03-26

Fakta:

Namn: Trash
Koreografi: Miguel Azcue och Johanna Jonasson. Medskapare: Jerry Pedersen.
Musik: Ljuddesign: Johannes Burström
Ensemble: Memory Wax
Plats: Dansstationen i Malmö
» http://www.dansstationen.nu

Tre dansare på Dansstationens scen i starkt motljus ger dramatiskt skuggspel på scenografins vägg/ mur, som kan påminna om Hitchcocks skräckfilm, eller serieteckningar i stil som Tintin, ett lekfullt tilltal till den unga publiken (7-12 år).

Här blandas lek och allvar, trasiga grejor och bortglömda ting med en funktionell dans mellan det drastiska och det melankoliska. Senare kastas det in skräp in genom sprickorna den vägg/mur som finns bakom dansarna, det blir bara mer och mer skräp tills ett kreativt kaos uppstår.
I slutet av föreställningen kommer skräpet in i form av stora robotar, som i fiction film från Hollywood, dansande runt scenen inför den allt gladare unga publiken. Det finns en livfull kommunikation i denna ( i god mening) okonventionella dansföreställning som utvidgar gränserna för danskonsten. Barn och vuxna kan ta till sig roliga rörliga ögonblicksbilder i ett fantasifullt landskap, där dansen berättar någonting viktigt för publiken, om miljö och framtid.
Kan påminna om projektet Re-Toy, att återvinna leksaker , ett arrangemang som i Malmöstadsdelen Rosengård några dagar efter premiären, som dock inte alls har med dans att göra. Men en liknande ide’ om återvinning för samma unga publik.

Trash spelas widare på turne, se http://memorywax.com/

Ingela Brovik

Fler Föreställningar

Annonser