Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 01 december 2020

Behind the grove i New York

2012-03-17

Ett drag och en riktigt härlig dansvibe är det på klubben Behind the grove. I det intima utrymmet på Le Poisson rouge på 158 Blecker street dansar man alltid intensivt och överallt.
Conrad Rochester som tidigare var en av namnen bakom Funkbox är nu en av organisatörerna bakom denna dansklubb och publiken består även här av en majoritet av dansare. Dansglädje är ledordet. DJ:n har en repertoar av allt från house till sol till hip hop, salsa och dancehall. Det finns därmed någonting för alla och låtarna är även om blandningen av genrer vissa kvällar kan kännas en aning mäktig. Dansarna hoppar lätt mellan dansstilar och den populära hustling, som är en typ av pardans, kan dansas till det mesta. Conrad som själv är dansare, med en fot i housedansens vagga och utveckling, rockar gärna själv på dansgolvet.
I dokumentären Check your body at the door, som kom i slutet på förra året och som handlar om housedansens uppkomst i New york, ser man honom tillsammans med Archie Burnett och andra pionjärer inom klubbdansscenen.
För att uppdatera sig om New Yorks streetdans undegroundscen är varje tisdagskväll på Behind the groove en bra källa

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser