Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 25 september 2023

Museum förvandlat till Danspalats

2012-03-16

Första lördagen i varje månad förvandlas Brooklyn museum till ett gratis danspalats. Ja, som en enklare variant av studio 54, men med färre droger och ett större åldersspann.
I en spatiös museisal med ett lysande rutigt golv på tredje våningen dunkar då musiken och dansgolvet fylls snabbt. Vi är i New york och en eklektisk blandning av människor deltar i festen oberoende ålder eller samhällsklass. Vare sig du är breakare och snurrar på huvudet eller råkar ha en arm istället för två och mest håller dig på fötterna, så dansas det.

I och med dessa lördagar har Brooklyn museum skapat en plats full av finkonst, innemusik och liveperformance och alla är välkomna. Det vibrerar av kreativitet och för på ett enkelt sätt samman vår historia och vår samtid.
Sponsrad av företaget Target har museet möjligheten att vid dessa tillfällen gratis öppna dörrarna till utställningar om konst och kultur från världens alla hörn och anordna event i form av konserter, live-hårklippning och samtal med konstnärer. Är det inte det man vill ett museum ska vara? Ett möte mellan dåtid och nutid, ett forum för konst, en kanal för kommunikation och ett danspalats.

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser