Hoppa till sidans innehåll
Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 19 juli 2024

Funky Mansion – rummet har sex sidor: ”höger, vänster, fram och bak samt upp och ned”

2012-03-15

Några trappor upp på 104 west 14th street öppnas dörrarna till en funkig guldgruva varje tisdagskväll klockan 20.
Här är en plats för egen träning och där möter man legender som Jazzy J, en oumbärlig länk till old school locking, popping och en funkstyle som inspirerat dagens generationer dansare.
Här på Funky Mansion är det öppen träning där alla tränar var och en och med varandra och för tio dollar kan man få coaching av förebilder som Jazzy J, Silvana Electrify eller Kid Dynamo.
Dansare tränar koncentrerat på egna modes eller improviserar två och två.
Ett härligt grove genomsyrar salen och Jazzy J är stämningshöjaren i salens mitt med spontana utspel och inspirerande danssteg.
Medlem i de lgendarisak Elecric boogaloos har han även dansat med Original Lockers, skapat gruppen LA City Rockers och koreograferat för Janet Jackson.

En av eldsjälarna bakom Funky Mansion är Silvana Electrify. En dansare med många dansstilar i bagaget som afrobrasilianska danser, popping, locking, waacking och house. Hon har även skapat en egen som hon kallar funky samba, en mix av brasilianska danser och streetdans. Silvana har dansat bakom artister som Aretha Franklin, Wyclef Jean och J-Lo och har länge verkat och arbetat för dansen både kommersiellt och underground.

På the Funk Mansion hittar man även Peter Arizmendi då och då på dansgolvet:
– Folk glömmer att rummet har sex sidor, säg han och visar mig fram, bak, höger och vänster men även upp och ned. Hans poppingteknik är tydligt präglad av hans sätt att tänka och ger honom ett bredare rörelsespråk.
– Han lärde mig att poppa, säger han och pekar på Jazzy J som står och dansar bredvid dagens DJ.

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser