Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Tisdag 19 januari 2021

Tisdags-vogueing i New York

2012-01-15

Vougingklubbar växer inte på träd men är man i New York kan man besöka en varje tisdag.
Att var på Escuelita på west 39th street mellan 8th och 9th avenue är som att komma in i en ny värld där man som nykomling måste fatta snabbt för att hänga med i vad som händer.
Runt tvåtiden på natten kommer battlen igång och de som vill freestyler framför en jury på ungefär sex personer. Det är mestadels stilen Fem Vouge som dansas och den här 13 december började man tävla med kategorierna ”never walked” och ”never won” för dem som aldrig tidigare tävlat i eller vunnit ett battle.
Andra delen av kvällen började med Runway female figure där deltagarna lyfte fram kvinnligheten hos en catwalkmodell och plötsligt såg vi den svenska dansaren Bianca Traum på dansgolvet. En prisad vougingdansare, medlem i den svenska gruppen P*fect men ny i undergroundkretsar som denna. Överraskade och lätt hysteriska skrek publiken när Bianca började gå: Vem var hon?

I finalen gick hon mot Lola, av vad som framgick en favorit och van runwaybattlare. Men Bianca vann juryns beundran och hur mycket Lola än svängde med höfterna och håret så var det kört för henne när Bianca släppte ut sin hästsvans och medvetet slängde på huvudet. Attribut som exempelvis långt och utsläppt hår anses ytterst kvinnligt och vinnaren visste vad hon skulle spela på.
Ledde battlet gjorde dansare och MC:n Dashaun ”Evisu” Wesley som kommer till Streetstar den 27 och 28 januari för att döma i Sveriges största vouging och waacking battles och där får vi nog även se Bianca.

www.escuelita.com

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser