Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 23 augusti 2019

The Shelter-mer än en klubbupplevelse

2012-01-15

På 80- och 90-talen var klubben The Shelter en undergroundscen att räkna med i efterdyningarna av ikoniska och för housemusik och klubbdans viktiga klubbar som Paradise Garage och The Loft.
Bakom The Shelter stod Timmy Regasford och hit kom man av tre anledningar berättar Archie Burnett, en referens när det gäller klubbdanserna vouging och waacking: Musiken, det stora utrymmet att dansa på och dj:n.
Musiken stod i centrum och den som stod bakom mixerbordet drog dansarna till sig. Det var klubbmusik, en blandning av olika stilar såsom disco och rock och ”house”-musik i den benämningen att den hade skapats hemma hos någon med enkla medel.
Archie berättar hur man brukade säga att det var när turisterna hade gått som festen började, efter klockan fyra på natten och den slutade runt åtta, nio på morgonen.

Dagens Shelter är också en undergroundsscen, om än inte lika nyskapande som på 80- och 90-talen så är det en upplevelse som är svår att hitta någon annanstans. 2010-talets The Shelter börjar klockan 13 mitt på dagen och stänger 22.
Söndagen den 18 december hade klubben just flyttat i nya lokaler på 37 Vandam street och en mångfasseterat publik svettades på det fulla dansgolvet. Här fanns människor i alla åldrar mellan 20 och 60 med olika ursprung och sexuell läggning, alla blandades på golvet och vem brydde sig? Vi var där för att dansa inte dömma.
Högkvalitativ housemusik pumpades ut ur ett soundsystem som tyvärr inte var det allra bästa. En stor sal, lågt till tak, dansande kroppar. Här fanns människor som växt upp i klubbkulturens ungdom och som med glädje och pondus ”housade” nere på golvet såväl som med händerna i luften. En miljö som förde samman amatörer och professionella men utan någon egentlig anledning eller möjlighet att definiera de båda kategorierna.

www.clubshelter.com

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser