Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Fredag 23 augusti 2019

The Funkbox på söndagar – en dansoas

2012-01-15

Efter The Shelter söndagen den 18 december fortsatte dansandet på Funkbox som har klubb på Santos party house, 96 Lafayette street ,varje söndagskväll och hålls av legenderna Voodoo Ray, Khahim och Tony Touch.
Här hittar man mestadels aktiva dansare som använder klubben för att möta andra dansare och utveckla sin egen stil. Unga dansare kan här träffa förebilder som exempelvis Caleaf Sellers eller Shannon Mambra som var där denna söndag.
En annan danspionjär, Shan S, stod bakom mixerbordet och här liksom på The Shelter stod housen i centrum mixad med afrikanska rytmer liksom med någon låt från svenska Lykke Li!
På en upphöjd scen spelades det djembe och trumslagen blandades med det elektroniska beatet. Freestyling med en härlig blandning av house, locking, vouging och breaking fyllde golvet som runt klockan 24 var fullt. Men plats att dansa hittade man alltid ända fram inpå småtimmarna.

www.funkboxnyc.com

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser