Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Lördag 27 februari 2021

Den fascinerande svanen

2011-12-08

Årets sjätte och sista nummer av Danstidningen har svanen som tema. Den symbolmättade svanen är lockande. Nyläsningarna av baletten Svansjön, hopar sig, nu senast i form av en Streetversion på Dansens Hus i Stockholm i koreografi av Fredrik ”Benke” Rydman som även bjudit in några av sina kollegor från före detta Bounce.
Att klassiska versioner av Svansjön fyller teatrar runtom i världen är en självklarhet, och det finns mängder av moderna performanceversioner som kretsar kring svanar och svanromantik.

Danstidningen 6/2011 rapporterar också från den senaste teaterfestivalen i Venedig, Biennale Teatro, bland annat om Romeo Castelluccis senaste kontroversiella verk som ställer frågor om medmänsklighet och ansvar.

Hela vårt speciella Svan-nummer tillägnas Sveriges Mr Dance himself, Bengt Häger, som nyligen har gått ur tiden, hans biografi tecknas an Carina Ari bibliotekets Satu Mariija Harjanne.

Fler Nyheter

Annonser