Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 30 november 2020

Tryggt och inbjudande

2011-12-06

Fakta:

Namn: 3 D
Ensemble: Monica Milocco, Rayco Cano Cortes, Danielle de Vries, Toby Kassell, Hildur Óttarsdóttir och Sara Suneson
Plats: Göteborgsoperan, Lilla Scenen
» http://www.opera.se

Föreställningen 3D på Göteborgsoperans lilla scen kräver inga särskilda glasögon. 3D står helt enkelt för dans, dans, dans och är ett intimt, lättillgängligt program anpassat för skolpublik i mellanåldrarna.
Tryggt och inbjudande pedagogiskt berättar dansaren Monica Milocco om dans genom tiderna. och visar tillsammans med Rayco Cano Cortes, Danielle de Vries, Toby Kassell, Hildur Óttarsdóttir och Sara Suneson tydliga exempel. Allt från 1600-talets guldkantade hovdans till dagens streetinspirerade samtidsrepertoar ryms i kollegan Mattias Olaisons korta koreografier.
När Sara Suneson dansar på tå i klassisk tutu håller ungarna andan. Balettens magi lever. Men ensemblens modernare energiutveckling engagerar dem ännu mer.
Skolorna kommer att älska programmet, som med sin enkla form är gjort för turné i regionen. Mest av allt kan de vuxna andas lättare. Det är sorgligt men sant, för att dans på allvar ska nå ut måste den övervinna de vuxnas rädsla att inte förstå. Monica Miloccos initiativ för Göteborgsoperan en bit på väg. En vacker dag får danskonsten tala för sig själv, utan pedagogisk ryggsäck. Att de inte behöver specialglasögon har barnen redan fattat.

Texten är tidigare publicerad i Göteborgs-Posten 1/12 2011.

Lis Hellström Sveningson

Fler Föreställningar

Annonser