Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Torsdag 21 januari 2021

En statisk kropp i sinnlig rörelse.

2011-12-02

Fakta:

Namn: El Eco del Carlito
Koreografi: ngrid Kristensen
Ensemble: Dansare: Anna Kinoshita., Installationstilrettelæggelse og rumdesign: Anders Vejen Andersen.
Plats: Fyns Kunstmuseum
» http://www.danseteater.dk/

Det det är förtrollande att vara i samma rum som Ingrid Kristensens fina dansinstallation El Eco del Carlito, som fram till 10 januari kan ses på Fyns Konstmuseum i Odense.
Här blir en vit manlig skyltdocka i klassisk stående pose fylld med liv, känslor och rörelse när ljus och bilder på ett mycket exakt sätt projiceras på den statiska vita kroppen och skapar en känslomättad berättelse. En berättelse som är inspirerad såväl av lekfullhet, rädsla, sensualitet och längtan som kosmos och ger åskådaren fria ramar för tolkningar och associationer.

Vi ser hur skyltdockan blir levande med känslig hud och ett uttrycksfullt ansikte, och hur kroppen tycks fyllas med blod eller brännande eld och bekransad av en strålande aura.
Samspelet mellan skyltdockan och projektioner av dansaren Anna Kinoshita är väldigt fint och dynamiskt. Anna Kinoshitas skuggspelsdans berör hennes skugga sensuellt den manliga kroppen eller vacklar skräckslaget på högklackade skor strax innan bildprojektionerna istället tar oss ut i stjärnornas oändliga kosmiska universum.

En viktig del av installationen är kompositören Fuzzys stämningsfulla och bildrika musik och El Eco del Carlito är ett gott exempel på Ingrids Kristensens fina förmåga att förmedla att presentera dans i nya rum och ramar. Installationen är en del av Ingrid Kristensens treåriga forskningsprojektet Sans och Dans, som undersöker interaktionen mellan dans och känslostimuli.

Visas på Fyns Konstmuseum til 10 januari.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser