Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Merce Cunningham Dance Companys sista dans

2011-11-21

En era i danshistorien är på väg att få sin avslutning. Merce Cunningham, som om någon har haft betydelse för den moderna dansens utveckling efter andra världskriget dog i juli 2009 tre månader efter att han hade fyllt 90 år.

Han skapade sin egen dansteknik och grundlade år 1953 det legendariska Merce Cunningham Dance Company, som snart är på väg att avsluta sin tvååriga världsturné, The Legacy Tour, innan det i och med slutet av 2011 upplöses.
Merce Cunningham deltog själv i beslutet om att hans kompani skulle komma att upplösas två år efter hans död .
The Legacy Tour, som visar de viktigaste verken ur Merce Cunninghams repertoar spelas 2-3. december i Washington DC, 7-10 december på BAM i New York samt 15-23 december på Théatre de la Ville i Paris och avslutningen sker i och med Park Avenue Amory Event i New York 29 -31 december.


Vibeke Wern

Se vidare
www.merce.org

Fler Nyheter

Annonser