Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Söndag 17 januari 2021

Stort intresse för Operans och Kungliga Svenska Balettskolans första killdag

2011-11-15

Alla hundra platser är redan fulltecknade. Det gäller alltså killar i åldrarna 8-11 år som är inbjudna till spännande dag på Operan i Stockholm lördagen den 19 november.
De får pröva på balett, breakdance och akrobatik, de kommer att få se hur de professionella dansarna tränar under sin morgonklass men de kommer också få vara med om en föreställning, och se såväl professionella dansare från Kungliga Baletten som elever från Kungliga Svenska Balettskolan uppträda.
Det är första gången som Operan och balettskolan arrangerar en killdag och det kommer man att göra igen nästa år, berättar Susanna Bjurström på Kungliga Svenska Balettskolan. Susanna Bjurström är väldigt glad över vilket starkt gensvar arrangemanget har mött. Tyvärr kan man inte ta emot fler än 100 killar, och det finns redan en väntelista, ifall det i sista stund skulle råka bli platser över. Men den som inte fick plats i år kan alltså ta chansen igen nästa år. Det är först till kvarn som gäller.
Anledningen är att man bland annat vill att fler killar ska söka till Kungliga Svenska Balettskolan, det har förekommit att dansklasser har haft lika många killar och tjejer, men det är ovanligt.
Det finns också chans att se en projektföreställning av och med elever i åk III på Kungliga Svenska Balettskolan som spelas 24-26 november på Riddarfjärdsteatern.
Se vidare
www.kungligasvenskabalettskolan.se/aktuellt

Fler Nyheter

Annonser