Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

Akrobatik i en lastbil

2011-09-02

Fakta:

Namn: Da/Forte
Ensemble: Circ’ombelico
Plats: I en lastbil vid Kulturhuset, Islands Brygge, Köpenhamn
» http://www.kit.dk

Det är nästan klaustrofobiskt att vara åskådare till den flamländska Circ’ombelicos minimalistiska nycirkus-föreställning Da/Forte, som nu sätter punkt för Metropolis-festivalen för konst och performance i stadens rum.
Inne i en lastbil parkerad vid Islands Brygge i Köpenhamn sitter vi skuldra vid skuldra helt nära inpå de två akrobaterna som med imponerande precision utvecklar sina rörelser i ett bara få kubikmeter stort scenrum. En man och en kvinna, som i vardagens oupphörliga små skärmytslingar och försök att enas drar sig undan, gömmer sig för varandra bakom rörliga skärmar i väggen och dyker upp igen. Effekter med rörliga ytor som dyker upp för att strax försvinna har vi sett förverkligas här hemma på ett skojigare och snabbare sätt i bland annat Kristján Ingimarssons föreställningar.
Men styrkan i Da/Forte är just det konsekvent lågmälda spelet utfört i en stämning av tristess och underdrifter i ett intimt universum av misslyckade möten, melankoli, stickade kläder och garnnystan och till och med en liten hund som överraskning.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser