Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 14 juni 2021

”Let’s bring it back to the club”

2011-08-22

Lördagen den 13 augusti brakade klubben och eventet Let’s bring it back to the club lös på Medis, vilket arrangerades av bland andra Streetstar och Tobias ”Marre” Marin.
Tanken var att ta tillbaka streetdansen till klubbmiljön och lyfta fram betydelsen av musiken och en DJ:s arbete.
Kvällen bjöd på en tung line-up av dansare och domare. Tony McGregor och Poptart bjöds in från USA och Joseph Go från Frankrike för att döma i All styles battle, ett battle där man tävlade en mot en i vilken streetdansgenre man själv ville.
Till Circle Prinz, ett breaking battle där vinnaren går vidare till Circle Kingz i Lausanne, hade man bjudit in dansarna Poe One från USA, Movie One från Spanien och Hattsolo från Finland för att döma.
Och så blev det även ett Supreme Locking battle. Här hade man istället bjudit in de dansare man ville skulle battla mot varandra och det slutade med att publiken fick avgöra vinnaren.
Svenskora Carro och Cajsa stod till slut som vinnare, tack vare en skrikande publik, över amerikanerna Fire’Lock och Hurrikane, vinnare i lockig i årets Juste debut.
Kvällens överraskning var en show i dansstilen strutting. För andra gången hade dansaren Pop Tart bjudits in till Sverige för att lyfta fram dansstilar som är relativt okända i Europa men som är viktiga för hip hopens bakgrund. Strutting är en av de dansstilar från The Bay Area på USA:s västkust, som Pop Tart förvaltar och sprider vidare.
Och sen var det klubb. Proffs och amatörer fyllde dansgolvet mycket tack vare grymma DJ:s: Nasty Nate, Groovenauts, Prime, Tijo Aime och Rusty Dubz.

Karolina Brock

Fler Utblick!

Annonser