Välkommen till danstidningen.se. Allt om dans i Norden. Måndag 27 september 2021

Drifter, kyssar och kärlek

2011-08-12

Fakta:

Namn: Copenhagen Summer Dance
Ensemble: Dansk Danseteater, Noord Nederlandse Dans, Scottish Dance Theatre och körenArken.
Plats: Københavns Politigård
» http://www.danskdanseteater.dk/

Copenhagen Summer Dance bullar upp med massor av dansgodis kryddad med vacker rysk körsång i Politigården.

Så lyckades det till slut. Efter en inställd föreställning i måndags kunde Copenhagen Summer Dance på tisdagen med en timmes försening på grund av regnskurar över Politigården spela hela sin planerade föreställning. Den var sannerligen värd att vänta på att få se det generösa och fint sammansatta programmet i den vackra pelargården.
Dansk Danseteater startar fint med Tim Rushtons Quartet, speciellt skapad för detta tillfälle till musik av Philip Glass med fyra dansare i långsamma, starka rörelser och uppfinningsrik pardans.
Hele tre tre olika utdrag får vi ur Rushtons stora succé Love Songs som givits tidigare i år. Allra bäst fungerar dansen till den ursprungliga jazzmusiken som ackompanjerar en härlig gruppkoreografi med sju par som kysser varandra.
Men det är också intressant att se två fina duos dansade till rysk körmusik framförd live av manskören Arken från St Petersburg, som också mellan programmets dansnummer sjunger vacker rysk körsång både nere vid scenen och från en balkong högt upp i Politigården.
Höga bensparkar, höftvridningar och livlig gestik florerar i Stephen Shropshires stramt formade, råa och energiske Shadow Boxer med den gästande kompaniet Noord Nederlandse Dans. Och det andra gästande kompaniet, Scottish Dance Theatre, presenterar James Wiltons mycket fascinerande duo Drift, där tyngden i rörelserna fungerar fint med den pulserande rockmusiken.
Dansk Danseteater har också kastat sig ut i en koreografi av Shropshire med den fine, sensuelle och starka duon Sugar Water #3, sedan sätter ett gott återseende med Rushtons dynamiske Men in Coats från 2010, med förälskade par flott insvepta i dimma sätter punkt för dansen i Politigården.

Københavns Politigård, till och med 14. augusti.

Vibeke Wern

Fler Föreställningar

Annonser